Pinksteren

Georganiseerde kampeeruitjes

Pinksteren

Berichtdoor jkmm » 20 Mei 2013, 21:39

Daar was tie en is al weer voorbij, het Pinksterweekend.
We hadden een scootermeeting in Uithoorn op het veld van de plaatselijke voetbalvereniging. Neem een schep mee, zei een collega van me toen hij hoorde dat we dit weekend zouden gaan kamperen. Welnee joh, onzin, een voetbalveld is voorzien van drainage. Donderdagavond in mijn eentje de tent opgezet. Vier haringen op de hoeken gezet en pompen maar. Tegen de verwachting in bleef de tent niet zelfstandig staan, zelfs niet met 4,5 bar in de slangen.
Na een paar scheerlijnen te hebben bevestigd was het wel voor elkaar. Vrijdagochtend met vrouw en kinderen terug gegaan en de luifel aan de tent gezet. Vaste lezers van dit forum weten waarschijnlijk nog wel dat we eind vorig jaar ramen in het voorstuk hebben laten maken in het atelier te Zwaag. Dat kwam nu mooi uit. Ondanks het donkere weer was het een stuk minder somber binnen. Zaterdag redelijk weer, overwegend droog. Zondag was het goed, met een beetje zon d'r bij.
De nachten waren goed te doen met dikke slaapzakken op de self inflating matjes, weinig last gehad van de lage temperatuur. Het lijkt wel of kinderen overal kunnen maffen.
Vandaag, Pinkstermaandag, weer nat en fris. Toch lekker gekampeerd. Even er tussen uit is goed voor de mens.
Nu rest nog de tent laten opdrogen.
Bijlagen
P1040632.JPG
Laatst gewijzigd door jkmm op 01 Jun 2016, 12:00, in totaal 3 keer gewijzigd.
Leuk kamperen, kun je ook aan anderen leren.
Gebruikers-avatar
jkmm
 
Berichten: 222
Geregistreerd: 28 Mei 2012, 22:37
Woonplaats: Bollenstreek

Re: Pinksteren

Berichtdoor jkmm » 22 Mei 2013, 12:27

Inderdaad. Op de foto zijn de gordijnen dicht. Dat zien we nu ook. Ze zijn echt wel open geweest maar er is geen andere foto voor handen. De ramen zijn een welkome aanvulling.
Leuk kamperen, kun je ook aan anderen leren.
Gebruikers-avatar
jkmm
 
Berichten: 222
Geregistreerd: 28 Mei 2012, 22:37
Woonplaats: Bollenstreek

Re: Pinksteren

Berichtdoor Karsten Tenten B.V. » 23 Mei 2013, 12:53

Blij te horen dat de ramen bevallen! Jammer van het slechte weer, maar net wat je zegt, er gewoon even lekker uit zijn en vooral buiten zijn is heerlijk!!
Gebruikers-avatar
Karsten Tenten B.V.
 
Berichten: 133
Geregistreerd: 30 Dec 2009, 16:25
Woonplaats: Zwaag

Re: Pinksteren

Berichtdoor jkmm » 14 Jun 2014, 11:25

Pinksteren 2014.

De Mei-vakantie hebben we over moeten slaan, niemand van ons vieren was te gelijk vrij, met meer dan 2 anderen. Werk, schoolvakanties en snipperdagen waren dus niet zo te combineren, dat we met z'n allen konden gaan kamperen. De dagen waren goed qua weer, maar de avonden nogal frisjes.

Lekker weer is voorspeld voor het Pinksterweekend. Het moet er nu van komen.
We gaan in eerste instantie met alle spullen op de fiets naar een camping in de buurt.
Toch valt deze beslissing voor het mooie net te laat. We willen het liefste naar een camping in Wilnis, vanwege de goede verhalen. "Sorry, we zijn vol" is het antwoord als we hen op vrijdagochtend bellen.
Tweede keus, camping Vogelenzang in de gelijknamige gemeente. Raak! Ja hoor, we hebben nog plek. Wilt u gebruik maken van een weekendarrangement? Is goed. Thuis ontstaat ter plekke een discussie.
Welke tent kiezen we? De lichte nylontent of de katoenen 350?
De Karsten, anders komt die dit jaar waarschijnlijk niet van de zolder af door een voor ons ongebruikelijk bestemming met de zomervakantie.
Goed, maar die is te groot om op de fiets mee te nemen. Oplossing: alles in de auto mikken wat we nodig hebben, op de camping afleveren en dan naar huis om met de fietsen opnieuw aan te komen.

De camping is in totaal héééél groot. (ruim 16 Ha) Bij de receptie vragen ze of we elektra nodig hebben. Ja, doet u dat maar, dat zit toch in het arrangement inbegrepen. Onze oudste dochter moet huiswerk maken en heeft de laptop nodig. Een 220 volt aansluiting is daarbij handig. De plek die we krijgen toegewezen is tussen allemaal caravans.
Nee, dan toch liever zonder prik op de stekker, ergens op één van de drie tentenvelden.

Altijd leuk om andere kampeerders te ontmoeten. Om kort te gaan, het wordt een superleuk weekend. De tijdelijke buren hebben drie van hun vier jongens bij zich. Waarvan er minstens 1 heel bijzonder exemplaar tussen zit. Hij is heel druk en chaotisch op de camping, totdat het gesprek over muziek gaat. Kijk op maar eens op Youtube. Hij speelt orgel, een moeilijk stuk en volledig uit het hoofd!!!
(https://www.youtube.com/watch?v=2qYX4T74m34) Ineens is het een ander kind.

Over de uitstekend bevallen camping, later meer nieuws in het topic campings in Nederland.
Bijlagen
Vogelenzang P1070295.jpg
Leuk kamperen, kun je ook aan anderen leren.
Gebruikers-avatar
jkmm
 
Berichten: 222
Geregistreerd: 28 Mei 2012, 22:37
Woonplaats: Bollenstreek

Re: Pinksteren

Berichtdoor jkmm » 04 Apr 2015, 08:38

2014/2015, een korte winter en niet vreselijk koud. In het westen van ons land heeft sneeuw en hagel niet zo veel voorgesteld.
Februari begon het er qua weersomstandigheden op te lijken. Plannen voor een kampeerweekend met Pasen werden gemaakt. We zouden dan al ruim een maand verder zijn met de buitentemperatuur.
Tot nu toe, de nachten blijven nogal... eh........laten we zeggen: frisjes. Vandaag begint de dag met regen, als er onverwachts ook nog eens gewerkt moet worden. Ha, nu een keer helemaal niet erg om binnen te zitten!
De kampeerplannen worden doorgeschoven naar Pinksteren.
Leuk kamperen, kun je ook aan anderen leren.
Gebruikers-avatar
jkmm
 
Berichten: 222
Geregistreerd: 28 Mei 2012, 22:37
Woonplaats: Bollenstreek

Re: Pinksteren

Berichtdoor jkmm » 01 Jun 2016, 11:39

Kamperen met Pinksteren in 2015 ging niet door. Te veel afspraken die het onmogelijk maken een lang weekend weg te gaan. Voor je het weet ben je een jaar verder. Pinksteren 2016, dan hebben wij het Internationaal ScooterTreffen te Uithoorn, net als in 2013. Kamperen is bij dit evenement een verplicht nummer. Wat voor weer het ook mag zijn, je staat daar op een tot camping bestempeld voetbalveld bij Legmeervogels tussen andere kampeermiddelen. De vrijdag begon met heerlijk weer. Was het maar zo het hele weekend gebleven. Waarschuwing van alle kanten, dat dit weekend het koudste Pinksterweekend sinds mensenheugenis zou worden. Je kon het je toen nog niet voorstellen, dat de buitentemperatuur de volgende paar dagen zou halveren.

Zaterdag en zondag gemiddeld 11 graden!!! Geeft niet als je op een motorscooter rondrijdt, je kan je daar op kleden. Minder is het, als je vanuit de tent naar de kleedruimte moet en gaat douchen. Voor je terug bent, ben je alweer afgekoeld. De wind waait zo door je vest. Eten deden we dus in de kantine bij een behaaglijke temperatuur. ´s Avonds warm je slaapzak inrollen, dan kwam je er ´s morgens nog redelijk fit uit.

Toch is het ontzettend leuk “er uit te zijn”, weg van alle dagelijkse dingen. Vrijheid, blijheid. Gelukkig was de regen niet van grote betekenis. Stroomaansluiting hadden we niet op dit veld. De noodzaak voor een koelkast of kachel stond op een laag pitje. De tent werd voornamelijk als nachtverblijf gebruikt. Natuurlijk keken we met een schuin oog naar de camper met platte TV tegenover ons toen er kort een stevige bui kwam. Al gauw is de begeerte weggewaaid. Een tent heeft toch zijn/haar eigen charme.

Een leuk weekend vol georganiseerde dingen vliegt voorbij. Maandagmorgen betekent opbreken van het spul. Af en toe een beetje regen. Hup, alles uit de tent in de auto en toen konden de ventielen er uit. De onderkant van de kuip zat vol met plakkende grassprieten, het veld was net voor het weekend gemaaid. Alle andere velden zijn bij Legmeervogels van kunstgras, vandaar dat wij op het echte grasveld zijn ingedeeld. Doekje er langs, het meeste moet er af zijn om de auto niet nokvol gras te krijgen. Net op dat moment komt de volgende bui aanzetten. Snel, snel!! Vouwen en oprollen! Thuis doen we ‘m in de tas. Jeemig, wat gaat dat oprollen moeilijk. Het wordt een hele grote prop die maar net aan door de autodeur gaat en op de achterbank wordt gelegd. Maakt niet uit, het is hier afgelopen en de tent is zo goed als droog te vervoeren. De volgende dag blijkt al vlug waarom het oprollen zo moeilijk ging: we zijn in de haast vergeten de stokken naast de deuropening te verwijderen. Dus, met een beetje geweld kan je die ook opvouwen. En nee, overleven doen ze dat niet. Nog even hadden we het benauwd of het doek of het stiksel schade zou hebben geleden van deze oenige actie.
Maar nee, opnieuw is de degelijkheid van de Karstentent bewezen.
Bijlagen
IMG_4546 Uithoorn.jpg
Leuk kamperen, kun je ook aan anderen leren.
Gebruikers-avatar
jkmm
 
Berichten: 222
Geregistreerd: 28 Mei 2012, 22:37
Woonplaats: Bollenstreek

Re: Pinksteren

Berichtdoor jkmm » 23 Apr 2019, 09:57

Pasen 2019.
Wat een mooi weekend! Aangenaam weer en vier dagen achter elkaar vrij. Nee, gekampeerd hebben we niet. Wel de tent tevoorschijn getrokken en opgepompt voor een controle. Achteraf niet eens nodig geweest maar het was heerlijk om even binnen te staan en de geur van het doek onder een flink zonnetje op te snuiven. Meteen zin in de zomervakantie, waar ook dat mag gaan gebeuren. Want in 2018 is er van kamperen niets terecht gekomen.
Leuk kamperen, kun je ook aan anderen leren.
Gebruikers-avatar
jkmm
 
Berichten: 222
Geregistreerd: 28 Mei 2012, 22:37
Woonplaats: Bollenstreek


Terug naar Kampeeractiviteiten en uitjes

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron